trimmer ei lähe tööle
Trimmerite hooldus ja remont

Mida teha kui trimmer sureb välja?

Trimmeritega annab ära teha väga palju erineva kirjeldusega töid. Esiteks kergemate, lihtsamalt käsitlevate ja väiksema võimsusega elektritrimmeritega on hea niita aia-ja majaäärseid. Võimsamateks ja selle tõttu kahjuks ka raskemateks on bensiinimootoritel töötavad trimmerid. Need on peamiselt mõeldud võsa-ja heinalõikuseks, kõrgema rohu trimmerdamiseks aga ka aia-ja majaäärsete niitmiseks. Täpsemalt trimmerivaliku ja ohutusnõuete kohta saate lugeda: https://murumehed.ee/trimmerdamine-ja-ohutusnouded/

Mõlemaga võib tekkida üks ja sama proleem. Mida teha kui trimmer sureb äkitselt töötamise ajal välja?

Mida teha kui trimmer sureb välja?

Trimmeritel, mis on kahetaktilised, tuleb aeg-ajalt pingutada karburaatori segukruvi. Segukruvi reguleerib pöördeid tühikäigul. See võib peale pikka töötamist lõtvuda ja lahti loksuda, mis tähendab omakorda tühikäigul trimmeri välja suremist.

Karburaatori segukruvi keeramine (pingutamine) on ise tehes küll minuti-kahe töö, kuid meie soovitame Teil trimmeri viia esindusse või mõnda teise aiatehnika parandusse, et vältida trimmeri täielikku mittetöötamist. Seejuures on tootjad reguleerimiskruvid teinud sellise kujuga, et ühegi tavakeeraja-võtmega neile ligi ei pääse.

Kui trimmer üldse tööle ei taha minna tuleks kontrollida, kas bensiinipaagis on bensiini-ja õlisegu piisavalt. Kui ei ole, tuleks õige kontsentraadiga (olenevalt kahetaktilisest trimmerist on selleks 1:40 või 1:50) segu juurde kallata ja probleem peaks lahendatud olema.

Kui mootori võimsus väheneb, mootor käivitub halvasti või tühikäigul esineb häireid, kontrollige kõigepealt süüteküünalt. Süüteküünla kontrollimiseks tuleks välja otsida trimmeri manuaal, sest süüteküünla eemaldamine on olenevalt trimmerist ja selle tootjast erinev. Kui tuleb välja, et küünal on kuiv tuleks kontrollida, kas olemas on säde. Kui säde on olemas, siis vaadake järele, kas küünlani jõuab bensiin. Eemaldage õhufilter ja valage korgitäis bensiini õhufiltri august sisse. Proovige uuesti käivitada. Kui nüüd läheb mootor käima ja natukese aja pärast sureb uuesti välja, siis võib öelda, et millegipärast ei jõua bensiin paagist karburaatorisse.

Kui küünal oli selle kontrollimisel märg ja tunda oli bensiinilõhna, siis pöörduge kindlasti remonditöökotta, sest edasisel isetegevusel võite trimmeri lõplikult ära lõhkuda.

Teostame erinevaid aia hooldusteenuseid:

Kinnisvara korrashoiu tellimiseks VÕTA ÜHENUDST!

Meist

Murumehed OÜ meeskond soovib Teile pakkuda muretut kinnisvara hooldusteenust, kus meie võtame hoolega kanda Teie olulise vara korrashoiu.

murumehed oü

Melissi 3, 60534, Tartu
info@murumehed.ee 5595 6615
Tööajad: E-R 8:00 – 20:00, L-P 10:00 – 17:00
Rekvisiidid: Murumehed OÜ, Reg nr. 14746217
SWEDBANK: EE772200221071838417

© Murumehed OÜ | 2020